Microsoft ka bërë një ofertë për blerjen e aplikacionit të famshëm për ndarjen e videove TikTok, por kjo ofertë është refuzuar, duke i hapur rrugën Oracle të bëjë një ofertë në minutën e fundit.

Presidenti i SHBA Donald Trump caktoi si afat 15 shtatorin për blerjen e aplikacionit në pronësi të Kinës.

Administrata Trump pretendon se TikTok dhe aplikacionet e tjera kineze janë kërcënime për sigurinë kombëtare.

Ëall Street Journal dhe Reuters raportuan se Oracle, kishte fituar luftën e ofertave, duke cituar njerëz të njohur me këtë çështje.

Raportet e mëparshme kishin thënë që Oracle po mendonte seriozisht të blinte TikTok në SH.B.A., Kanada, Australi dhe Zelandën e Re me firmat e investimeve, përfshirë General Atlantic dhe Sequoia Capital.

Një zëdhënës i TikTok i tha BBC se firma nuk ishte “duke komentuar as zhvillimin e Microsoft dhe as spekulimet e Oracle”.

Çfarë tha Microsoft?

Të Dielën, Microsoft njoftoi se oferta e tyre ishte refuzuar. Ne jemi të bindur që propozimi ynë do të kishte qenë i mirë për përdoruesit e TikTok, duke mbrojtur interesat e sigurisë kombëtare “.

“Ne shpresojmë të shohim se si evoluon shërbimi në këto zona të rëndësishme,” shtoi deklarata e saj.

Kjo i hap rrugën Oracle, i cili Trump tha se do të ishte “një kompani e shkëlqyer” për të marrë përsipër operacionet e TikTok në SHBA.

Kryetari i Oracle Larry Ellison është një mbështetës i Trump dhe zhvilloi një ngjarje për mbledhjen e fondeve për të, në Shkurt.

Në fillim të këtij muaji Trump tha se qeveria duhet të marrë një “pjesë të konsiderueshme” të çmimit të shitjes së njësisë amerikane të TikTok nëse një kompani amerikane e blen atë.